Author Topic: Problem in executing OVITOS  (Read 97 times)

ad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Problem in executing OVITOS
« on: October 04, 2018, 06:03:29 PM »
Recently I built a Ovito on MacOS by following instructions on the portal. It installed successfully. But while running the example scripts I was getting the following error message:

from ovito.io import *
ModuleNotFoundError: No module named 'ovito'

How to get rid out of it?

Thanks

Constanze Kalcher

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 81
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #1 on: October 04, 2018, 07:26:43 PM »
Hi,
just to confirm, you followed these instructions?
Could you tell me how you ran the example script?

-Constanze

ad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #2 on: October 04, 2018, 08:29:54 PM »
Yeah I did.

ad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #3 on: October 08, 2018, 09:09:37 PM »
I got this error while executing ovitos

executing subprocess: /usr/home/ad/ovito/Ovito.app/Contents/MacOS/./Ovito.app/Contents/MacOS/ovitos
execve failed: No such file or directory


Alexander Stukowski

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 475
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #4 on: October 09, 2018, 12:17:36 AM »
Dear ad,

Which version of Ovito did you install? And what is your current macOS version?

-alex

ad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #5 on: October 09, 2018, 03:41:14 PM »
Hello,

I installed Ovito 3.0.0-dev241 and my Mac OS is 10.12.6 (Sierra).

Constanze Kalcher

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 81
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #6 on: October 09, 2018, 04:02:08 PM »
Dear ad,

I don't really understand whats going on with the path you gave us. Do you really have another set of subfolders Ovito.app/Contents/MacOS/ in your folder  /usr/home/ad/ovito/Ovito.app/Contents/MacOS/ ?
Shouldn't it rather be:
Code: [Select]
/usr/home/ad/ovito/Ovito.app/Contents/MacOS/ovitos <name-of-your-script.py>
-Constanze

ad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #7 on: October 09, 2018, 04:12:32 PM »
I did the same ./<path-ovitos> <path-of -script> , still have the same problem.
 It gives same

executing subprocess: /usr/home/ad/ovito/Ovito.app/Contents/MacOS/./Ovito.app/Contents/MacOS/ovitos
execve failed: No such file or directory

Constanze Kalcher

  • Administrator
  • Jr. Member
  • *****
  • Posts: 81
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #8 on: October 09, 2018, 05:26:45 PM »
Could you please upload your script for me, so I can try and reproduce what the problem is.
-Constanze

ad

  • Newbie
  • *
  • Posts: 6
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #9 on: October 09, 2018, 10:51:37 PM »
I didn't think this problem is due to script. May be some installation issue.

Alexander Stukowski

  • Administrator
  • Sr. Member
  • *****
  • Posts: 475
Re: Problem in executing OVITOS
« Reply #10 on: October 10, 2018, 12:26:54 AM »
Under macOS, the "ovitos" executable may not be fully functional or not even present in the Ovito.app/Contents/MacOS/ subdirectory under the build directory where you ran "cmake" and "make". Instead, you should find an executable named "ovitos.exe" in that location, which should work. The final "ovitos" executable gets created in the installation directory only when you run the "make install" step.

In any case, before you try running "ovitos", please confirm that the "ovito" graphical program is working normally and that the embedded Python interpreter operates as expected.